11.2.06

Global Flyer jatkaa! ja joitakin hajahuomioita MIG-lentäjistä


1200 UTC: Global Flyer on ylittänyt päätöslongitudin, joten 'point of no return' on takanapäin ja lentoa jatketaan kohti Englantia suunnalla 74 astetta, nopeudella 223 solmua ja korkeudella 50,536 jalkaa. Olisi mukava tietää mikä on selvitetty lentopinta, mutta kun ei niin ei.

Mid-Atlantic Ridge on juuri tulossa alapuolelle. Siellä kilometrien syvyydessä sanotaan ensimmäisen elämäksi kutsutun alkaneen maan sisältä purskuvan kkuuman ja mineraalipitoisen veden äärellä kauan, kauan, kauan sitten.

Pekka Laakso taisi olla se Suomen ilmavoimien Mig-lentäjä, joka jossakin näillä alueilla 'lensi' venäläistä sukellusvenettä todella syvällä Taisi sukellusvene olla nimeltään MIR, ja se saattoi käydä syvemmällä kuin kukaan muu. En muista runsaasti tämän yksityiskohdista, ja netiltä löytyy todella yllättävän vähän siitä tietoa, täytyy etsiä lisää, kun on aikaa, nyt ei ole. Siitä ei paljoa olla jälkeenpäin puhuttu. Mitähän lentäjälle kuuluu nykyisi?

Tuon viereisen kirjan on sen sijaa kirjoittanut Jyrki Laukkanen, toinen Mig-pilotti ja aktiivinen ja innokas ilmailuharrastaja, joka teki merkittävän uran Hallin koelentolaivueen puikoissa.

Ei kommentteja: