2.9.06

Iran Airtours Airlines onnettomuus

Kuva Airliners.net: Onnettomuuskone EP-MCF laskussa Mashad'in kentälle huhtikuussa 2006

Iran Airtours Airlines'in (Iran Air'n tytäryhtiö) Tupolev TU154 M tuhoutui laskussa Mashad'in kentällä Pohjois-Iranissa eilen. Onnettomuudessa kuoli vähintään 29 henkilöä, koko miehistö on ilmeisesti selvinnyt hengissä. Kone oli matkalla eteläiranilaiselta Bandar Abbas'in kentältä (ICAO OIKB) Mashad'iin (OIMM) mukanaan 148 matkustajaa ja miehistöä.

Onnettomuus on vuonna 1993 perustetun yhtiön neljäs ja niissä on kuollut yhteensä 279 henkilöä). Lentoyhtiön kalusto on pelkkiä TU154:a (yhteensä 12 mukaanlukien onnettomuuskone), jotka on ostettu venäläisiltä yhtiöiltä ja joukossa on jopa yksi entinen yksityinen Tupolev. EP-MCF oli valmistunut 1988.

Onnettomuudesta hengissä selvinnyt matkustaja oli kertonut koneen menneen "ylös ja alas" ennen laskeutumista, laskussa oli kuulunut voimakas pamahdus ja kone oli ajautunut ulos kiitotieltä ja syttynyt palamaan. Palon syystä ei ole tietoa, mutta hengissä selviytyneiden kertomusten ja kuvien perusteella voi arvioida, että tuli oli syttynyt koneen etuosassa.

Tämä oli 63. täysin tuhoutunut TU154 (varsinaisia lento-onettomuuksia on ollut 54), onnettomuuuksissa on kuollut vähintään 2716 henkilöä.

Ei kommentteja: