10.2.06

LA is passed at 50,000 feet

1815UTC ja Amerikan mantere on lähes käsin kosketeltavissa. Saarista lähinnä rannikkoa oleva, joka on keskeltä paksumpi, on Catalina, jonka mukaan lentovene Catalina on saanut nimensä. Saarella ei saa ajaa autolla kuin erikoisluvalla - saastuttaminen ja ruuhkat - ja kiire - ovat kiellettyjä.

Rannikolla Catalinan kohdalla on Laguna Beach, jonka samannimisessä hotellissa tarjoillaan parin metrin päässä merestä olevalla terassilla Bogie nimistä jääkylmää cocktailia. Bogart kävi siellä Bacallin kanssa siihen aikaan, kun rannikon tie San Diegoon, South Coast Highway, oli vielä sorapäällysteinen ja Laguna Beach oli kaukana maalla oleva hideaway. Nykyisin voit olla yötä Bogart Suitessa tai Bacall Suitessa, hotellin parhaissa huoneissa.

Hotellin kulmilla on patsas henkilöstä, jota kutsutaan nimellä Greeter. Patsas on pystytetty tanskalaissyntyisen Eilar Larsenin muistoksi, tämä vietti aikaansa patsaan paikalla olleella penkillä, sanovat että kaikkiaan 50 vuotta, ja tervehti jokaista ohikulkijaa kovalla äänellä, mutta ystävällisesti. Jonkinlainen kylähullu siis voisi joku sanoa, mutta eksentrisyyshän katsotaan helposti hulluudeksi.

Fossett ei ehdi tervehtiä Greeter'iä vaan matka jatkuu San Diegon yli Amerikan mantereelle. Lentosuunnitelma on taas muuttunut , eikä Meksikon ilmatilaan tarvitse lentää ollenkaan. Global Flyerin selvitys näyttää olevan lentopinnalle 500 nyt, aika korkea pinta koneelle, jonka lakikorkeudeksi ilmoitetaan 450. Mutta kone on nyt jo aika kevyt ja siiviltään muistuttaa purjekonetta, eli kyllähän sillä ylös pääsee, jos vain happea riittää Fossettille.

Ei kommentteja: