9.2.06

Fossett on nyt Saharan yläpuolella


Steve Fossett ylittää juuri Afrikan rannikkoa Western Saharan kohdalla (eikä Mauritaniassa kuten olin katsonut lentosuunnitelmasta).

Lentosuunta on 122 astetta, nopeus 295 solmua ja lentokorkeus on jo 42,956 jalkaa ja on ollut vielä nousussa viime aikoina. Periaatteessa 45,000 FT on lakikorkeus.

Tällä korkeudella ohjaamon paine pystytään pitämään 10,000 FT (3050 m) korkeutta vastaavissa olosuhteissa. Stevellä on tietysti myös ylimääräsitä happea koneessa, jos hepenpuutoksesta aiheutuva väsyminen alkaa haitata mittareiden seuraamista.

Lennonjohdon mukaan kaikki on kunnossa.

Koneen alla on yksi maapallon monista kiistellyistä alueista, Länsi-Sahara, joka oli aikaisemmin Espanjan alusmaana. Sittemmin alueesta on käyty sotaa Marokon ja paikallisen vapautusarmeijan, Polisario Front'in, välillä.

Nyt Marokko on rakentanut aidan maiden väliselle rajalle, sen koko pituudelta.

Ei ole ainakaan minun silmääni sattunut protesteja tästä raja-aidasta, niin kuin mm. Palestiinan ja Israelin välille rakennettavasta. Ai niin unohtui sanomatta, sekä länsisaharalaiset että marokkolaiset ovat muslimeja. Mutta tällä ei tietysti ole tilanteen kannalta mitään vaikutusta.

Lento jatkuu.

Ei kommentteja: