11.2.06

Floridan yli Atlantille kohti Shannonin kenttää


0100 UTC: Viimeinen tärkeä ja pakollinen käännepiste Amerikan mantereella, St Petersburg ylitettiin aikataulun mukaan. Matkaa on jo tehty yli 60 tuntia, ja huomenillalla pitäisi Global Flyerin Fossetteineen olla Kentin kansainvälisellä lentoasemalla, jos siis polttoaine riittää sinne saakka.

Kääntymispaikka on Meksikonlahden ja Tampa Bay välisellä niemellä, lomakeskus, jonka kaksoiskaupunki on nimeltään Clearwater. Seuraava pakollinen kääntymispaikka on Shannonin lentokentän yläpuolella Irlannissa. Shannonin kenttä on Limerickin kaupungin liepeillä. Limerickhän on tunnettu, niin, limerikeistä.

0130 UTC: Florida jää taakse ja Global Flyer lentää taas Atlantin yläpuolella itse asiassa lähes koko lppumatkan ajan. Kuten kuvasta näkyy maapallo on nyt kierretty kertaalleen, tosin pysyen pohjoisella pallonpuoliskolla koko ajan, lennon aikana ei käyty juurikaan etelämpänä kuin kravunkääntöpiiri.

Vielä on paljon matkaa taitettavana ja polttoaine on käymässä vähiin. Toistaiseksi ei ole ilmoitettu vakavista ongelmista.

Mielenkiintoista on myös seurata avaruussäteilymääriä, joita voi ihailla täältä. Viimeisen tunnin aikana on säteilyä ollut enemmän kuin kertaakan aikaisemmin lennolla, jopa kaksi ja puoli kertaa enemmän kuin pienin säteilymäärä. Lennon sujumista voi seurata esim. täältä.

Fossett on taas lentänyt pari tuntia pimeässä, koko Amerikan mantereella vallitseekin jo yö. On täydenkuun aika, tällä hetkellä kuu on 98 %:nen, joten yön aikana se pyllähtää täydeksi.

Vilkaistaan vielä tuota viereistä ilmaliikennetilannetta, joka on muuttunut rajusti edellisestä. Selvästi kovin liikennevirta näin öisin on Atlantin yli, erityisesti pohjoisemmilla Oceanic-reiteillä ja erityisesti Eurooppaan päin.

UTC: Universal Time Coordinate (eli meille vanhoille ilmailijoille GMT, Greenwitch Mean Time)

Ei kommentteja: