24.11.05

Illan hämäryys iskee USA:n rannikkoa


Atlantilta tulevien lentojen kanssa. New York ja Washington elävät jo pimentyneessä illassa. Kello on 0706 EDT (eli itärannikon oikeaa "talviaikaa" 1806). Kaliforniassa on iltapäivä, Kodiakissa on puolipäivä juuri ohitettu, joten illan rientoihin on vielä aikaa. Aleutien saariketju ja Hawaii ovat myös jo iltapäivän alussa.

Lentojen määrä on selvästi vähentynyt iltaa kohti, vaikka amerikan mantereen poikki näkyy vielä monina tiiviinä jonoina kulkevia lentokoneiden virtoja.

Viimeisten 24 tunnin aikana on Amerikan ja maailman vilkkain kenttä ollut Atlantan Hartsfield 1292 laskeutumista ja toiseksi vilkkain Chicagon O'Hara 1288 laskeutumista (kertaa kaksi tietysti, että nähdään karkea kokonaisliikenne). New Yorkin kentistä on vilkkain ollut LaGardia 596 laskeutumista ja Newarkissa oli 558. New Yorkin JFK-kenttä ei mahdu 15 vilkkaimman joukkoon.

Eniten lentoja 24 tunnin aikana on tehnyt Southwest Airlines, 2936. Ja eniten käytetty lentokonetyyppi oli Boeing B737, joilla tehtiin 6729 lentoa. Yleisilmailukoneista on useimmin käytetty Beechcraft BE20, jolla tehtiin 381 lentoa. (Vieressä BE20 australian rekkareissa.)

Kokonaisuudessaan melko hiljainen päivä. Vielä ei ole ilmoitettu yhtään onnettomuuksia, joten Kodiakin lentopelastuspalvelu on voinut pelata korttia valmiushuoneessa ja tehdä koulutuslentoja.

Sää on Kodiakissa vuodenaikaan nähden hyvä, -7 astetta, heikko koillistuuli, pilvikorkeus 2200 jalkaa (670 m), maassa on viisi senttiä lunta. King Salmon'in tutka ei näe sadetta Kodiakin lähettyvillä.

Paikallisista Kodiak-karhuista ei ole tietoa, saattavat jo nukkua kaikkia.

Ei kommentteja: