25.4.12

Concorden lentoa


Concorden lento Lontoosta Washingtoniin (lentoonlähtö ja laskeutuminen).

Video on BBC:n lomaohjelmasta 'Holiday Air' vuodelta 1989, kun Concorde voi vielä lentää luvallisesti. 

Kipparina lennolla on Concorden reittitarkastuslentäjä John Hutchinson, joka ehti lentää Concordea 15 vuotta ja jota BBC:n Peter Sissons haastatteli "BBC Breakfast with Frost"-ohjelmassa 30.7.2000. Haastattelu tehtiin Air Francen Concorde-onnettomuuden jälkeen British Airwaysin vielä lentäessä normaaleja reittilentoja.

Huchinson on julkaissut lentämisestään muistelmateoksen 'The Wind Beneath my Wings' (kuva alla). Ja aikamoinen elämä hänellä olikin muisteltavaksi.

Hän ehti vuonna 1955 alkaneen lentouransa aikana lentää yli 70 konetyyppiä, mm. Royal Air Forcen Avro Shackleton-merivalvontakoneita ja ennen Concordea BOAC:n ja BA:n Boeing 707:ää, B747:ää ja VC-10:tä. BOAC:illa hän oli vuonna 1968 toisena perämiehenä mukana Boeing 707-400-onnettomuudessa (G-ARWE, tilastoissa 21. täysin tuhoutunut B707) Heathrow'ssa (5 kuollutta)(kuva oikealla).

Hutchinson ja tämän vaimo joutuivat merirosvojen kaappaamiksi purjehdusretkellään Karibialla, mutta pääsivät itse lopulta vapaaksi voitettuaan ryövärit tappelussa.

Ei kommentteja: